HOLD OG PROJEKTBESKRIVELSER:

 

FASTE HOLD

Vi er i en verden fyldt af visuelle indtryk og udtryk. Sammen med børnene skaber vi et rum, hvor vi aktivt udforsker dén verden i praksis. I LOKALET får børnene en unik mulighed for fordybelse, og for at undersøge og udvikle deres eget udtryk både individuelt og i fællesskab. Gennem vores undervisning bliver børnene introduceret til en række kunstformer, hvor vi gennem en legende tilgang udforsker materialer og teknikker. Med udgangspunkt i, og med inspiration fra, samtiden undersøger vi hvordan vi ved hjælp af kunst, kan kommunikere med hinanden og vores omverden. Vi arbejder med genrerne: collage, keramik, grafik, installation samt tegning og maleri.  Alle hold afsluttes med en fernisering i LOKALET og en udstilling hos én af vores lokale samarbejdspartnere.

Forløbene for de enkelte hold strækker sig over 14 gange med en ugentlig undervisningsdag, med tider der er tilpasset de forskellige aldre.
 

leg med kunst: 3-6 år torsdage kl. 15.30 - 16.30 14 gange: 1.575,-  

Vi skaber nysgerrighed og udforsker forskellige materialer igennem leg og fantasi. 

sjov med kunst: 0.-2. Klasse torsdage kl. 16.45 - 18.00   14 gange: 1.575,-  

Formålet er at øve teknikker og gennem dialog at sætte ord på hvad kunsten kan kommunikere.

rundt om kunst: 3.-5.klasse tirsdage kl. 16.00-17.30  14 gange: 1.575,-  

Vi udfordrer og udforsker et individuelt formsprog igennem arbejdet med forskellige materialer og teknikker.

mini kunstnere 4.- 6. klasse tirsdage kl. 16.00-17.30 14 gange: 1.575,-  

Vi udfordrer og udforsker et individuelt formsprog igennem et fokuseret arbejdet med materialer og teknikker i længerevarende forløb.

 

 

Digitale hold.

Fotografi og video mediet er stærke værktøjer til at fortælle en historie, – og forstår man først, hvad det vil sige at kommunikere gennem billeder, er mulighederne uendelige. Vi vil introducere grundlæggende kamerateknik med spejlreflekskamera, redigere i video og billedbehandlingsprogrammer, arbejde med lyssætning og studieoptagelser, og snakke om hvilke optagelser der kommunikere bedst. Det indebærer læren om de forskellige genrer, samt billed opbygningen – lys, farver, fokus, komposition og dybde. Vi kommer til at arbejde med en række opgaver og temaer, og eleverne kommer til at fotografere og filme både på egen hånd og i grupper.

For de yngste elever på de digitale hold leger og eksperimenterer vi os frem i den digitale verden, og for de ældre elever går vi mere i dybden både teknisk og analytisk.

For de ældre elever på foto holdene, har vi fokus på både reportage og kunstfotografi, og de forskellige metoder og teknikker man kan bruge. Eleven vil lære hvordan en fotograf kan arbejde fra idéudvikling til færdige billeder igennem forskellige øvelser. Vi vil på disse hold også komme ind på billede repræsentationen på de sociale medier – facebook, blogs og instagram og hvorledes man forholder sig til dette. I denne sammenhæng diskuterer vi indhold, “det kritiske blik” og kvalitet.

På video holdene vil vi arbejde med lyd i sammenhæng med billedet. Vi vil introducere klippeteknik, farvekorrektion og andre effekter. Vi vil komme ind på læren om de forskellige genrer, herunder dokumentar, fiktion, mockumentary, musikvideoer, samt video til youtube kanaler og de sociale medier. Netop med video formatet arbejdes der primært i grupper da det er vigtig at forstå samarbejdet i sådanne produktioner, da der er mange roller der skal udfyldes. Der bliver sat fokus på både den intuitive optagelse, men også på hele processen fra A - Å med idégenerering og brug af manus til den færdige produktion og post.

De respektive Foto og video hold ser således ud :

Hold 1: Foto / video fun      7-10 år     pris: 1125,-  

Hold 2: Foto / video freak 10-15 år    pris: 1125,-  

Hold 3: Foto / video geek  15-18 år     pris: 1125,-  

 

Forløbene vil enten strække sig over 10 gange med en ugentlig undervisningsdag, med tider der er tilpasset de forskellige aldre eller blive afholdt som weekend workshops og kortere forløb: